Fridays for Future International

Fridays for Future este o mișcare internațională a tinerilor care a început în august 2018 în Suedia. La scurt timp, elevi și studenți din întreaga lume au pornit greve climatice școlare
în fiecare vineri cu speranța de a impulsiona acțiune structurală în vederea combaterii crizei climatice.

Obiectivul mișcării Fridays for Future este securizarea viitorului generației noastre în fața catastrofei climatice iminente. Sute de mii de tineri din întreaga lume trag un semnal de alarmă asupra ineficienței stării de fapt și subliniază nevoia de schimbări sistematice.

Tranziție energetică justă

E necesar să tranziționăm dinspre energia pe bază de combustibili fosili la surse sustenabile de energie, fără ca impactul să fie resimțit de oamenii și regiunile dependente economic de aceștia.

Cunoaștere climatică

Avem nevoie să înțelegem cauzele și efectele crizei climatice pentru a le putea combate. Informarea individuală e importantă, dar educația formală are datoria să ofere la rândul ei cunoștințe de bază.

Coexistență și drepturile naturii

Trebuie să redefinim radical modul în care privim natura și pe noi înșine pentru a ne garanta supraviețuirea. Recunoaștem că ne aflăm în mijlocul unei extincții în masă și propunem acțiune imediată pentru a opri distrugerea habitatelor.